...

Home » Recepten » Hoofdgerecht » Lamsrack met een Kruidenkorst van Peterselie, Tijm en Rozemarijn
Lamsrack met een Kruidenkorst

Lamsrack met een Kruidenkorst van Peterselie, Tijm en Rozemarijn

Op zoek naar een luxe gerecht voor een feestelijke avond of een bijzonder diner? Dit Lamsrack met een Kruidenkorst is de perfecte keuze. De malse lamssmaak in combinatie met een knapperige kruidenkorst zorgt voor een culinaire beleving die je gasten niet snel zullen vergeten. Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig te bereiden en ideaal voor een gourmet avond. Lees verder voor het volledige recept en handige tips om dit gerecht tot een succes te maken.

Ingrediënten voor het Lamsrack met een Kruidenkorst

Voor 4 personen:

  • 1 lamsrack (ongeveer 800 gram)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en versgemalen peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding van de Lamsrack

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verwijder overtollig vet van de lamsrack en kruid het vlees royaal met zout en peper. Laat het vlees ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen.

Stap 2: Het Maken van de Kruidenkorst

Meng in een kom de fijngehakte knoflook, peterselie, tijm, rozemarijn en paneermeel. Voeg vervolgens de olijfolie toe om een smeuïge pasta te maken. Breng op smaak met wat zout en peper.

Stap 3: Het Voorbereiden van de Lamsrack met Kruidenkorst

Verhit een pan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur. Schroei de lamsrack aan alle kanten dicht totdat het mooi goudbruin is. Dit helpt om de sappen in het vlees te houden en geeft extra smaak. Bestrijk de bovenzijde van de lamsrack met een dunne laag mosterd en druk vervolgens het kruidenmengsel er stevig op.

Stap 4: Het Roosteren van de Lamsrack met een Kruidenkorst

Plaats de lamsrack in een ovenschaal en rooster het in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Voor een rosé lamsrack is een kerntemperatuur van ongeveer 55 graden Celsius perfect. Laat de lamsrack na het roosteren minstens 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Voedingsstoffen die Veel Aanwezig zijn in het Lamsrack met een Kruidenkorst

Dit gerecht bevat een aantal voedingsstoffen in grotere hoeveelheden die bijdragen aan een gezonde maaltijd.

Voedingsstof Bron
Eiwitten Lamsrack
IJzer Lamsrack
Vitamine B2 (Riboflavine) Lamsrack
Vitamine B3 (Niacine) Lamsrack, Peterselie
Vitamine B6 Lamsrack, Knoflook
Vitamine B12 Lamsrack
Vitamine C Peterselie
Vitamine K Peterselie
Omega-3 vetzuren Olijfolie, Lamsrack (Grasgevoerd)
Antioxidanten Tijm, Rozemarijn, Knoflook
Kalium Rozemarijn, Knoflook

Voedingsstoffen die Weinig Aanwezig zijn in deze Lamsrack met een Kruidenkorst

Hoewel ze in kleinere hoeveelheden aanwezig zijn, dragen deze voedingsstoffen nog steeds bij aan de algehele voedingswaarde van het gerecht.

Voedingsstof Bron
Vitamine B1 (Thiamine) Lamsrack, Knoflook
Vitamine B5 (Pantotheenzuur) Lamsrack, Tijm
Vitamine B7 (Biotine) Lamsrack
Vitamine B9 (Foliumzuur) Peterselie, Knoflook
Vitamine E Olijfolie
Vezels Paneermeel
Fosfor Lamsrack

Calorieën van de Lamsrack met een Kruidenkorst per Ingrediënt

Hieronder een overzicht van de calorieën per ingrediënt in dit gerecht, inclusief het totaal per persoon.

Ingrediënt Hoeveelheid Totaal calorieën
Lamsrack 800 g (ongeveer 200 g per persoon) 2352 kcal
Knoflook 6 g 8 kcal
Peterselie 8 g 4 kcal
Tijm 2 g 3 kcal
Rozemarijn 2 g 3 kcal
Paneermeel 20 g 70 kcal
Mosterd 15 g 9 kcal
Olijfolie 30 ml 240 kcal
Zout en peper Naar smaak 0 kcal

Totaal calorieën per persoon: 672,25 kcal.

Serveersuggesties

Serveer de geroosterde lamsrack met een frisse groentesalade, gegrilde seizoensgroenten of een romige aardappelpuree. Een goede rode wijn, zoals een Pinot Noir of Shiraz, past perfect bij dit gerecht.

Wat Vond Jij van Dit Recept?

We zijn benieuwd naar jouw ervaring met dit Lamsrack met een Kruidenkorst. Laat ons weten wat je ervan vond en deel jouw tips of variaties!

Alternatieve Ingrediënten

  • Vervang de peterselie door koriander voor een meer oosterse twist.
  • Voeg wat geraspte citroenschil toe aan de kruidenkorst voor een frisse smaak.
  • Probeer eens panko in plaats van gewoon paneermeel voor een extra krokante korst.

Een Ideaal Kerstgerecht voor een Feestelijke Tafelpresentatie

Tijdens de kerstdagen willen we vaak iets bijzonders op tafel zetten dat zowel heerlijk smaakt als een geweldige indruk maakt op onze gasten. Dit Lamsrack met een Kruidenkorst is een perfecte keuze voor zo’n feestelijk diner. De combinatie van mals lamsvlees met een knapperige, aromatische kruidenkorst zorgt voor een smaakexplosie die elke tafelgenoot zal verrassen. Bovendien is het gerecht eenvoudig te bereiden en biedt het een verfijnde presentatie die de kerstsfeer compleet maakt.

Waarom Lamsrack met een Kruidenkorst de Perfecte Keuze is voor Kerst

Lamsvlees heeft een rijke en volle smaak die uitstekend past bij de winterse maanden. De geroosterde Lamsrack met een Kruidenkorst biedt een uitstekende balans tussen eenvoud en verfijning. Door het vlees langzaam te roosteren met een kruidenkorst van tijm, rozemarijn en knoflook, krijg je een sappig en mals gerecht met een heerlijk knapperige bovenkant. Dit maakt het ideaal voor zowel kleinere gezelschappen als grotere diners.

Serveersuggesties voor een Compleet Kerstdiner

Om de feestelijke sfeer te versterken, kun je het lamsrack serveren met bijgerechten die passen bij de kerstperiode. Denk bijvoorbeeld aan gegrilde wintergroenten zoals spruitjes, wortelen of pastinaak, een romige aardappelpuree of zelfs een klassieke gratin dauphinois. Vergeet niet een goede fles rode wijn te openen, zoals een elegante Pinot Noir of een krachtige Shiraz, om de smaken van het lamsvlees volledig tot hun recht te laten komen.

Maak Kerst Magisch met een Culinaire Ervaring

Lamsrack met een Kruidenkorst kan de ster van je kerstdiner worden en zorgt voor een onvergetelijke smaakervaring. Het is een gerecht dat zowel traditionele als moderne elementen combineert, waardoor het een veelzijdige keuze is voor elke stijl van feestviering. Met een beetje planning en voorbereiding kun je je gasten een geweldige culinaire ervaring bieden zonder uren in de keuken door te brengen.

Kerstdecoratie en Tafelsetting Tips

Maak van je kerstdiner een visueel feest door aandacht te besteden aan de tafelsetting. Kies voor een feestelijk tafelkleed in rood, groen of goud, voeg wat dennentakken, kerstballen en kaarsen toe voor extra sfeer. Serveer het lamsrack op een mooie serveerschaal en garneer met verse kruiden zoals rozemarijn en tijm. Een prachtige presentatie maakt het diner nog specialer en zal je gasten zeker imponeren.

Vooruitplannen: De Sleutel tot een Stressvrij Kerstdiner

Om stress te vermijden, kun je enkele voorbereidingen treffen voordat je aan het kerstdiner begint. Je kunt bijvoorbeeld de kruidenkorst van tevoren maken en bewaren, het lamsrack ruim van tevoren kruiden en op kamertemperatuur laten komen voordat je gaat koken. Zo kun je de dag zelf genieten van het gezelschap van je gasten zonder je zorgen te maken over de timing in de keuken.

Geniet van de Feestdagen met Dit Bijzondere Gerecht

Lamsrack met een Kruidenkorst is meer dan alleen een gerecht; het is een manier om de kerstviering tot een onvergetelijke ervaring te maken. Nodig je familie en vrienden uit, deel verhalen en geniet samen van een heerlijk diner dat met liefde en aandacht is bereid. Laat dit gerecht de kern worden van een feestelijke avond vol warmte, gezelligheid en heerlijke smaken. Maak van dit jaar een feest om nooit te vergeten met dit luxe, maar toegankelijke kerstgerecht. Fijne feestdagen en eet smakelijk!

Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *