...

Home » Recepten » Dessert » Gegrilde Bananen met Chocoladesaus: Een Hemels Dessert
Gegrilde Bananen met Chocoladesaus: Een Hemels Dessert

Gegrilde Bananen met Chocoladesaus: Een Hemels Dessert

Als je op zoek bent naar een eenvoudig maar verrukkelijk dessert, zoek dan niet verder. Gegrilde bananen met chocoladesaus zijn een perfecte afsluiter van elke maaltijd. Dit dessert is niet alleen makkelijk te maken, maar ook nog eens een hit bij jong en oud. De combinatie van warme, zoete banaan en rijke, gesmolten chocolade is simpelweg onweerstaanbaar. Hier is hoe je dit heerlijke gerecht kunt maken.

Ingrediënten Gegrilde Bananen

Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig:

  • 4 rijpe bananen (in de schil)
  • 100 gram pure chocolade
  • Optioneel: een handjevol gehakte noten, slagroom, of een bolletje vanille-ijs

Voorbereiding Gegrilde Bananen

  1. Verwarm de Grill: Begin met het voorverwarmen van je grill. Als je een barbecue gebruikt, zorg er dan voor dat de kolen goed heet zijn. Je kunt ook een grillpan gebruiken als je binnen kookt.
  2. Maak de Bananen Klaar: Spoel de bananen af onder koud water. Je hoeft de schil niet te verwijderen, maar zorg ervoor dat ze schoon zijn.

Het Grillen van de Bananen

  1. Grillen: Leg de bananen, met de schil nog aan, op de grill. Grill ze ongeveer 5-7 minuten per kant. De schil zal donker worden en de banaan zal zacht en zoet worden.
  2. Smelten van de Chocolade: Terwijl de bananen op de grill liggen, smelt je de pure chocolade. Dit kan in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water (au bain-marie) of in de magnetron in korte intervallen van 20 seconden, waarbij je tussendoor roert.

Serveren

  1. Openen van de Bananen: Haal de bananen van de grill en laat ze een minuutje afkoelen. Snijd de bananen in de lengte open, maar laat de schil eraan.
  2. Chocoladesaus Erover: Giet de gesmolten chocolade over de geopende bananen. Zorg ervoor dat de chocolade lekker in de banaan sijpelt.
  3. Optionele Toppings: Voor extra smaak en textuur kun je de gegrilde bananen bestrooien met gehakte noten, een klodder slagroom toevoegen, of er een bolletje vanille-ijs bij serveren.

Tips en Variaties

  • Noten en Fruit: Voeg extra toppings toe zoals gehakte amandelen, walnoten of vers fruit zoals aardbeien en frambozen.
  • Kaneel en Honing: Bestrooi de gegrilde bananen met een beetje kaneel en druppel er wat honing overheen voor een extra zoete toets.
  • Gezouten Karamel: Voor een luxere variant kun je de gesmolten chocolade vervangen door gezouten karamelsaus.

Conclusie Gegrilde Bananen

Gegrilde bananen met chocoladesaus zijn een eenvoudig maar indrukwekkend dessert dat altijd in de smaak valt. Met minimale voorbereiding en een korte kooktijd kun je snel genieten van dit heerlijke gerecht. Probeer het eens uit bij je volgende barbecue of familiediner en verras je gasten met dit heerlijke, warme dessert. Eet smakelijk!

Pear Belle Helene: Een Klassiek Frans Dessert(Opent in een nieuwe browsertab)

Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *