...
Home » Blog » Ontbijt » Vegan Bananenpannenkoekjes Een Gemakkelijk en Verrukkelijk Recept
Bananenpannenkoekjes

Vegan Bananenpannenkoekjes Een Gemakkelijk en Verrukkelijk Recept

Veganistische bananenpannenkoekjes zijn niet alleen heerlijk, maar ook gemakkelijk te maken. Ze zijn een perfect ontbijt voor elk moment van het jaar. Dit recept gebruikt eenvoudige ingrediënten zoals geplette banaan, plantaardige melk en bloem. Serveer deze pannenkoekjes met ahornsiroop en walnoten voor een extra smakelijke en voedzame traktatie.

Ingrediënten Bananenpannenkoekjes

Basis ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 250 ml plantaardige melk (bijv. amandelmelk, sojamelk of havermelk)
  • 150 gram bloem (tarwe- of speltbloem)

Extra’s voor smaak

  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel kokosolie (voor het bakken)
  • Snufje zout

Voor het serveren

  • Ahornsiroop
  • Gehakte walnoten

Bereidingswijze Bananenpannenkoekjes

Stap 1: Bananen pletten

Begin met het pletten van de bananen. Hoe rijper de bananen, hoe zoeter en smaakvoller je pannenkoekjes zullen zijn. Gebruik een vork om de bananen tot een gladde puree te pletten. Dit wordt de basis van je pannenkoekbeslag.

Stap 2: Voeg de vloeibare ingrediënten toe

Voeg de plantaardige melk en het vanille-extract toe aan de geplette bananen. Meng goed totdat alles gelijkmatig verdeeld is. De plantaardige melk zorgt voor een mooie, vloeibare consistentie, terwijl de vanille-extract een subtiele zoetheid toevoegt.

Stap 3: Droge ingrediënten toevoegen

In een aparte kom, meng de bloem, het bakpoeder en een snufje zout. Voeg dit droge mengsel geleidelijk toe aan de vloeibare ingrediënten, terwijl je voortdurend roert. Dit helpt klontjes te voorkomen en zorgt ervoor dat het beslag glad en homogeen blijft.

Stap 4: Bakken van de pannenkoekjes

Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de olie gesmolten en heet is, giet je een kleine hoeveelheid beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes tot er belletjes aan de bovenkant verschijnen en de randen stevig beginnen te worden. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten. Draai de pannenkoekjes om en bak nog eens 2-3 minuten aan de andere kant, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Stap 5: Serveer en geniet

Stap 5: Serveer en geniet

Serveer de warme pannenkoekjes met een flinke scheut ahornsiroop en een handvol gehakte walnoten. De ahornsiroop voegt een heerlijke zoetheid toe, terwijl de walnoten zorgen voor een aangename crunch en extra voedingswaarde.

Tips voor het perfecte Bananenpannenkoekjes

Hoe rijper de bananen, hoe beter. Rijpe bananen zijn zoeter en makkelijker te pletten, wat resulteert in een gladder beslag en heerlijk zoete pannenkoekjes.

Varieer met plantaardige melk

Probeer verschillende soorten plantaardige melk om te zien welke je het lekkerst vindt. Amandelmelk geeft een nootachtige smaak, terwijl havermelk een iets romigere textuur biedt. Sojamelk is neutraal en werkt in vrijwel elk recept goed.

Voeg extra smaak toe

Je kunt het basisrecept aanpassen door extra ingrediënten toe te voegen, zoals kaneel, nootmuskaat of een handvol blauwe bessen of chocoladestukjes. Deze extra’s maken je pannenkoekjes nog specialer.

Bewaren en opwarmen

Mocht je pannenkoekjes overhouden, bewaar ze dan in een luchtdichte container in de koelkast. Ze blijven ongeveer 2-3 dagen goed. Je kunt ze gemakkelijk opwarmen in een koekenpan of magnetron voordat je ze serveert.

Gezondheidsvoordelen van veganistische Bananenpannenkoekjes

Voedingsstoffen

Veganistische bananenpannenkoekjes zijn rijk aan voedingsstoffen. Bananen bevatten veel kalium en vezels, terwijl de plantaardige melk extra vitaminen en mineralen levert. Walnoten zijn een uitstekende bron van omega-3 vetzuren en antioxidanten.

Laag in cholesterol

Doordat er geen dierlijke producten in dit recept worden gebruikt, zijn deze pannenkoekjes van nature cholesterolvrij. Dit maakt ze een gezondere optie voor mensen die hun cholesterolgehalte willen beheersen.

Milieuvriendelijk

Het kiezen voor veganistische recepten helpt ook de impact op het milieu te verminderen. Plantaardige ingrediënten vereisen minder grondstoffen en energie om te produceren, wat bijdraagt aan een duurzamere levensstijl.

Conclusie Bananenpannenkoekjes

Veganistische bananenpannenkoekjes zijn een heerlijke en voedzame keuze voor elk ontbijt. Ze zijn gemakkelijk te maken, vereisen slechts een paar eenvoudige ingrediënten, en kunnen naar wens worden aangepast. Serveer ze met ahornsiroop en walnoten voor een extra smaakvolle en bevredigende maaltijd. Probeer dit recept uit en geniet van een gezond, lekker en milieuvriendelijk ontbijt!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.