...

Home » Recepten » Hoofdgerecht » Pizza met Pepperoni en Jalapeño Zwarte Bonen bodem
Zwarte Bonen bodem Pizza met Pepperoni en Jalapeño

Pizza met Pepperoni en Jalapeño Zwarte Bonen bodem

Pizza is voor velen een ultiem comfortfood. De combinatie van een knapperige bodem, gesmolten kaas, en smaakvolle toppings maakt het tot een gerecht waar je altijd naar uitkijkt. Maar wat als je deze klassieker zou kunnen heruitvinden op een manier die niet alleen lekker is, maar ook voedzamer? Maak kennis met de pepperoni en jalapeño zwarte bonen pizza: een spannende en smaakvolle variatie op de traditionele pizza, die een heerlijke zwarte bonen bodem als basis heeft.

De Voordelen van een Zwarte Bonen bodem

Een zwarte bonen bodem is een fantastische optie voor iedereen die op zoek is naar een glutenvrij alternatief voor de traditionele pizzabodem. Maar dat is niet het enige voordeel. Zwarte bonen zitten boordevol eiwitten en vezels, wat bijdraagt aan een verzadigd gevoel zonder dat je je schuldig hoeft te voelen over je maaltijd. Bovendien voegen de bonen een heerlijke, volle smaak toe die perfect past bij de pittige jalapeño’s en hartige pepperoni.

Wat je nodig hebt voor de bodem:

  • 1 blik zwarte bonen (goed uitgelekt en afgespoeld)
  • 2 eieren
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Hoe Maak je de Perfecte Zwarte Bonen bodem?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius om ervoor te zorgen dat je bodem lekker krokant wordt.
  2. Pureer de zwarte bonen in een keukenmachine tot een gladde en gelijkmatige massa. Dit zorgt ervoor dat de bodem een stevige textuur krijgt.
  3. Voeg de eieren, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, bakpoeder, zout en peper toe aan de bonenpuree. Meng dit goed door elkaar tot een dik beslag. Deze kruiden geven je bodem een heerlijke smaak die goed samengaat met de rest van de pizza.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid het beslag gelijkmatig in een ronde vorm van ongeveer 1 cm dik. Probeer het beslag zo gelijkmatig mogelijk uit te spreiden voor een egale bodem.
  5. Bak de bodem gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Hij is klaar wanneer hij stevig aanvoelt en een lichtbruine kleur heeft gekregen.

Toppings die het Verschil Maken

De toppings maken of breken een pizza, en bij deze pepperoni en jalapeño pizza gaan we voor een smaakexplosie. De pittige jalapeño’s voegen een kick toe die perfect in balans wordt gebracht door de romige mozzarella en de hartige pepperoni. Het geheel wordt afgemaakt met een vleugje verse basilicum voor een extra smaakdimensie.

Wat je nodig hebt voor de topping:

  • Tomatensaus (kies je favoriete saus, zelfgemaakt of uit een pot)
  • 100g mozzarella, geraspt (zorg voor een goede verdeling zodat elke hap cheesy is)
  • 75g pepperoni, in plakjes (klassiek en onmisbaar voor de ultieme pizza-ervaring)
  • 1-2 jalapeño pepers, in dunne plakjes (pas de hoeveelheid aan naar je smaak voor pittigheid)
  • Verse basilicum voor garnering (optioneel, maar voegt een frisse toets toe)

Het Samenstellen van de Pizza met Pepperoni

  1. Wanneer je bodem klaar is, verdeel je een dunne laag tomatensaus over de voorgebakken zwarte bonen bodem. Dit is de basis van je pizza, dus zorg ervoor dat je saus van goede kwaliteit is.
  2. Strooi de geraspte mozzarella over de saus. Mozzarella smelt mooi en geeft de pizza die heerlijke, stretchy kaaslaag die we allemaal zo waarderen.
  3. Verdeel de plakjes pepperoni gelijkmatig over de pizza. De pepperoni zorgt voor een rijke, hartige smaak die perfect in balans is met de pittige jalapeño.
  4. Voeg de gesneden jalapeño toe voor een extra pittige kick. Houd je niet van te veel pit? Dan kun je wat minder jalapeño gebruiken, of de zaadjes verwijderen voor een mildere smaak.
  5. Bak de pizza nog eens 10-12 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten en goudbruin is en de pepperoni licht knapperig is geworden.

De Finishing Touch en Genieten

Als de pizza uit de oven komt, kun je hem nog even laten rusten zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen. Garneer de pizza eventueel met wat verse basilicum voor een extra vleugje frisheid. Snijd de pizza in stukken en geniet van elke hap vol smaak. De combinatie van de voedzame zwarte bonen bodem, de klassieke pepperoni, en de pittige jalapeño’s maakt deze pizza tot een onweerstaanbare traktatie. Dit is niet alleen een pizza die je zonder schuldgevoel kunt eten, maar ook een die je keer op keer wilt maken. Of je nu een avondje alleen bent of indruk wilt maken op je gasten, deze pepperoni en jalapeño zwarte bonen pizza is een gegarandeerde hit. Eet smakelijk!

Voedingswaarde: Vitaminen en Mineralen Pizza met Pepperoni

Nutrient Bronnen
Eiwitten Zwarte bonen, mozzarella, pepperoni
Vezels Zwarte bonen, jalapeño
Vitamine C Jalapeño, tomatensaus
Vitamine A Tomatensaus, jalapeño, mozzarella
Calcium Mozzarella, zwarte bonen
IJzer Zwarte bonen, tomatensaus, pepperoni
Kalium Zwarte bonen, tomatensaus, jalapeño
Vitamine B6 Zwarte bonen, jalapeño
Foliumzuur Zwarte bonen, tomatensaus, jalapeño
Magnesium Zwarte bonen, jalapeño
Zink Zwarte bonen, mozzarella, pepperoni
Fosfor Mozzarella, zwarte bonen
Natrium Pepperoni, mozzarella, tomatensaus
Vet Mozzarella, pepperoni
Koolhydraten Zwarte bonen, tomatensaus
Vitamine B12 Pepperoni, mozzarella
Vitamine K Jalapeño

Deze tabel geeft een vollediger beeld van de nutriënten die in dit gerecht voorkomen. Elk ingrediënt draagt bij aan een reeks essentiële voedingsstoffen, waardoor deze pizza niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam is.

Totaal aantal calorieën Pizza met Pepperoni

Na het berekenen van de calorieën voor elk ingrediënt blijkt dat de totale calorische waarde van de pizza ongeveer 910 kcal is. Als de pizza door twee personen wordt gedeeld, komt het aantal calorieën per persoon uit op ongeveer 455 kcal.

Ingredient Hoeveelheid Calorieën
Zwarte Bonen 240g 211 kcal
Mozzarella 100g 280 kcal
Pepperoni 75g 371 kcal
Jalapeño 30g 9 kcal
Tomatensaus 100g 40 kcal
Totaal 910 kcal

Calorieën per persoon: 455 kcal

Dit geeft een nauwkeurigere weergave van de calorieën in het gerecht.

Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *