...

Home » Recepten » Hoofdgerecht » Entrecote met een Zoete Twist: Gekarameliseerde Appels en Calvados Saus
Entrecote met Gekarameliseerde Appels en Calvados Saus

Entrecote met een Zoete Twist: Gekarameliseerde Appels en Calvados Saus

Op zoek naar een indrukwekkend gerecht voor een speciaal diner? Deze entrecote met gekarameliseerde appels en calvados saus is een verfijnde keuze die zowel eenvoudig te bereiden is als vol van smaak. Het sappige vlees van de entrecote gecombineerd met de zoete, gekarameliseerde appels en de rijke calvados saus maakt dit gerecht een ware traktatie.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 entrecotes
  • 4 appels (bij voorkeur stevige soorten zoals Granny Smith of Jonagold)
  • 4 eetlepels suiker
  • 100 ml calvados
  • 200 ml room
  • Peper en zout naar smaak
  • Boter of olie om te bakken

Bereiding van de Entrecote met Gekarameliseerde Appels

1. Voorbereiding van de Ingrediënten

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 100°C. Dit is om de entrecotes warm te houden terwijl je de saus en de appels bereidt.

2. Het Karameliseren van de Appels

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dikke schijven. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de suiker toe. Laat de suiker smelten tot een goudbruine karamel. Voeg de appelschijven toe en bak ze totdat ze aan beide kanten goudbruin en zacht zijn, maar niet papperig. Haal de appels uit de pan en houd ze warm.

3. Het Grillen van de Entrecote

  • Kruid de entrecotes aan beide zijden royaal met peper en zout. Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur met een beetje boter of olie. Bak de entrecotes aan beide zijden tot ze een mooie bruine korst hebben. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten per kant voor medium-rare, afhankelijk van de dikte van de entrecote. Plaats de gebakken entrecotes in de voorverwarmde oven om warm te houden.

4. De Calvados Saus

  • Giet het overtollige vet uit de pan waarin de entrecotes zijn gebakken, maar laat de aanbaksels zitten. Blus de pan af met de calvados en schraap de aanbaksels los met een houten spatel. Laat de calvados tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat de saus zachtjes pruttelen tot hij is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.

5. Het Serveren van de Entrecote met Gekarameliseerde Appels

  • Haal de entrecotes uit de oven en leg ze op borden. Schik de gekarameliseerde appelschijven naast de entrecote en giet de calvados saus eroverheen. Serveer onmiddellijk, eventueel met een frisse groene salade en aardappelgratin voor een compleet feestmaal.

Tip Entrecote

Voor een extra diepe smaak, kun je de entrecotes een uur voor het koken marineren met een beetje olijfolie, knoflook en rozemarijn. Dit zal het vlees extra mals maken en een heerlijke aromatische toets geven.

Variatie met de Entrecote

Probeer dit gerecht eens met peer in plaats van appels voor een zoetere twist. Of voeg wat mosterd toe aan de calvados saus voor een pittigere variant. Beide opties geven een interessante draai aan het originele recept en bieden een nieuwe smaakervaring.

Conclusie Entrecote met Gekarameliseerde Appels

Dit gerecht is perfect voor een romantisch diner of een speciaal etentje met vrienden. De combinatie van sappige entrecote, zoete gekarameliseerde appels en de rijke, romige calvados saus zal zeker indruk maken. Geniet van dit heerlijke gerecht en laat je culinaire vaardigheden stralen!

Klassieke Gegrilde Entrecote: Een Tijdloze Culinaire Ervaring(Opent in een nieuwe browsertab)

Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *