...

Home » Recepten » Voor bij de koffie » IJstaart “Glacier Royale” met Amandelen en Chocolade
Ijstaart

IJstaart “Glacier Royale” met Amandelen en Chocolade

Er gaat niets boven een zelfgemaakte ijstaart om indruk te maken op je gasten! Deze ijstaart, genaamd “Glacier Royale”, combineert de rijke smaken van gesmolten suiker, knapperige amandelen, en een krokante bodem van Bastognekoeken met de romigheid van roompoeder, de intensiteit van chocolade, en de luchtigheid van meringue. Perfect voor een feestelijke gelegenheid!

Ingrediënten voor de IJstaart

Bodem

  • 200 g Bastognekoeken
  • 100 g gesmolten boter

Vulling

  • 200 g suiker
  • 100 g amandelen, grof gehakt
  • 200 ml room
  • 50 g roompoeder
  • 100 g pure chocolade, gesmolten
  • 4 eiwitten
  • 100 g suiker voor de meringue

Bereidingswijze van de IJstaart

Stap 1: Bereid de Bodem voor

Begin met het maken van de bodem voor je ijstaart. Verkruimel de Bastognekoeken in een keukenmachine of doe ze in een zak en plet ze met een deegroller. Meng de kruimels met de gesmolten boter tot een stevig geheel. Druk dit mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm en zet het in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Maak de Amandelsuiker

In een pan, smelt de suiker op laag vuur totdat het een goudbruine karamel wordt. Voeg de gehakte amandelen toe en roer goed door. Haal van het vuur en giet het mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat de amandelsuiker volledig afkoelen en breek het in stukken.

Stap 3: Bereid de Vulling

Klop de room samen met de roompoeder tot stijve pieken. Smelt de chocolade au bain-marie en laat het iets afkoelen voordat je het door de room mengt. Voeg de stukken amandelsuiker toe en spatel dit voorzichtig door het chocoladeroommengsel.

Stap 4: Maak de Meringue

Klop de eiwitten stijf in een schone kom en voeg geleidelijk de suiker toe. Blijf kloppen tot de meringue glanzend is en stijve pieken vormt. Spatel de meringue voorzichtig door het roommengsel om het extra luchtig te maken.

Stap 5: Stel de IJstaart Samen

Giet het vullingsmengsel over de afgekoelde bodem in de springvorm. Zorg dat het gelijkmatig is verdeeld. Zet de ijstaart in de vriezer en laat deze minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, opstijven.

Stap 6: Serveer IJstaart “Glacier Royale” en Geniet!

Haal de ijstaart ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de vriezer om iets zachter te worden. Snijd in mooie stukken en serveer direct. Voor een extra feestelijke touch kun je de taart garneren met extra gesmolten chocolade of een topping van verkruimelde meringue.

Voedingsstoffen die in grote hoeveelheden aanwezig zijn in de Glacier Royale

Deze tabel toont de voedingsstoffen die in aanzienlijke hoeveelheden aanwezig zijn in de Hemelse IJstaart “Glacier Royale”, wat bijdraagt aan de smaak en energie-inhoud van dit verrukkelijke dessert.

Voedingsstof Bron
Koolhydraten Suiker, Bastognekoeken, meringue
Vetten Room, chocolade, amandelen, boter
Verzadigde Vetten Room, boter, chocolade
Suikers Suiker, meringue, chocolade
Eiwitten Amandelen, eiwitten
Vitamine E Amandelen
Calcium Room, amandelen

Voedingsstoffen die in kleinere hoeveelheden aanwezig zijn in de IJstaart Glacier Royale

De volgende tabel bevat de voedingsstoffen die weliswaar in kleinere hoeveelheden aanwezig zijn, maar toch bijdragen aan de algehele voedingswaarde van de Hemelse IJstaart “Glacier Royale”.

Voedingsstof Bron
Vitamine A Room, boter
Vitamine D Room, boter
Magnesium Amandelen, chocolade
IJzer Chocolade, amandelen
Kalium Amandelen, chocolade
Fosfor Chocolade, amandelen, eiwitten
Zink Amandelen, chocolade
Vezels Amandelen, Bastognekoeken

Calorieën van de IJstaart Glacier Royale per ingrediënt

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de calorieën per ingrediënt die gebruikt zijn in de Hemelse IJstaart “Glacier Royale”. Dit helpt je een beter beeld te krijgen van de energiewaarde van elke portie.

Ingrediënt Hoeveelheid Totaal Calorieën
Suiker 200 g 774 kcal
Bastognekoeken 200 g 930 kcal
Room 200 ml 414 kcal
Chocolade 100 g 546 kcal
Amandelen 100 g 575 kcal
Boter 100 g 717 kcal
Eiwitten 4 stuks 68 kcal
Meringue 100 g 400 kcal

Totaal aantal calorieën per persoon: De Hemelse IJstaart “Glacier Royale” bevat in totaal 4424 kcal, wat neerkomt op ongeveer 553 kcal per persoon wanneer de taart in 8 porties wordt verdeeld.

Wat Vond Jij van Dit Recept?

Deze ijstaart is een perfecte combinatie van zoet, knapperig en romig. Heb jij het geprobeerd? Laat ons weten wat je ervan vond! Deel jouw creatie met ons en inspireer anderen met jouw versie van dit heerlijke dessert.

Met deze ijstaart zorg je gegarandeerd voor een succesnummer op je volgende feestje of diner. Geniet ervan!

Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *