...

Home » Recepten » Dessert » Gegrilde Sterfruit (Carambola) met Honing en Gember
Gegrilde Sterfruit (Carambola) met Honing en Gember

Gegrilde Sterfruit (Carambola) met Honing en Gember

Gegrilde sterfruit, ook bekend als carambola, is een heerlijk en visueel aantrekkelijk gerecht dat perfect is voor zomerse dagen of als een verfijnd dessert. In dit recept combineren we de unieke smaak van sterfruit met een honing-gemberglazuur voor een zoet en pittig accent. Dit gerecht is eenvoudig te maken en zal zeker indruk maken op je gasten.

Ingrediënten Gegrilde Sterfruit

  • 2 rijpe stervruchten (carambola)
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel sojasaus (optioneel, voor een umami twist)
  • Olijfolie of kokosolie voor het invetten van de grill

Voorbereiding Gegrilde Sterfruit

  1. Sterfruit Voorbereiden: Was de stervruchten grondig en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Verwijder eventuele zaden.
  2. Honing-Gember Glazuur: Meng in een klein kommetje de honing, geraspte gember, citroensap, en sojasaus. Roer goed door tot het een glad mengsel is.

Bereidingswijze Gegrilde Sterfruit

  1. Verwarm de Grill: Verhit de grill op middelhoog vuur. Als je een grillpan gebruikt, zorg ervoor dat deze goed heet is voordat je de sterfruit toevoegt.
  2. Grillen: Bestrijk de sterfruitplakjes licht met olijfolie of kokosolie om te voorkomen dat ze aan de grill blijven plakken. Plaats de plakjes op de grill en gril ze ongeveer 2-3 minuten per kant, of totdat er mooie grillstrepen ontstaan.
  3. Glazuren: Bestrijk de gegrilde sterfruit met het honing-gemberglazuur aan beide zijden terwijl ze nog op de grill liggen. Laat ze nog een minuutje liggen om de smaken goed te laten intrekken.
  4. Serveren: Haal de sterfruit van de grill en leg ze op een serveerschaal. Besprenkel eventueel met extra glazuur voor extra smaak.

Tips voor Variaties

  • Kruidig: Voeg een snufje kaneel of kardemom toe aan het honing-gemberglazuur voor een extra laag smaak.
  • Hartig: Serveer de gegrilde sterfruit met een bolletje vanille-ijs of een klodder Griekse yoghurt voor een heerlijk contrast.
  • Presentatie: Garneer met verse muntblaadjes of eetbare bloemen voor een mooie presentatie.

Conclusie

Gegrilde sterfruit met honing en gember is een eenvoudig maar indrukwekkend gerecht dat een heerlijke balans biedt tussen zoet, pittig en verfrissend. Perfect als een lichte afsluiting van een maaltijd of als een zoete snack. Probeer dit recept uit en geniet van de exotische smaken!

Geniet van je kookavontuur en smakelijk eten!

Gegrilde Perziken met Honing en Tijm Ricotta(Opent in een nieuwe browsertab)

Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *